Trassel...

Vilket trassel det har varit idag. Cv vaknade jättetidigt på morgonen, så man fick dra sig upp ur sängen.... Sen skulle vi åka till parken, men då blev han trött. Han fick i alla fall vila ett tag, sen kom B, vi packade fika i ryggsäcken, sen åkte vi. När vi kom till parken var det pensionärernas dag. Alla var så snälla mot Cv. Han fick en ballong, och blev till och med omnämnd som  dagens kanske yngste och mycket väkomne besökare. Tyvärr kom ett annat barn och klämde sönder hans ballong när han lekte i lekparken.... trist. Mitt kort har krånglat både på macken och i affären.... suck.... Jag och B börjar bli jättenervösa över skolan. Jag jobbar en vecka till, sen så...

 


grease

grease

Monica Einarsson (fame factory rektor) sjöng helt fantastiskt bra även här....


grease

grease

En till...

grease

grease

Ett litet smakprov från grease i somras. Pernilla Wahlgren log oavbrutet....till och med när hon lipade

lördagsförmiddag med kryss och kaffe

Cv sitter i köket med c och målar vattenfärg.  Jag sitter här och funderar. Jag o B är jätteledsna över det här med hennes plats på högskolan. Att gå på samma skola hade varit kul. Hoppas att det ordnar sig. I går kväll såg jag och C "wrong turn". Den var ganska otäck. Nästan alla blev mördade.

I går var första dagen på jobbet igen efter sommarledigheten. Jag fick gå raka vägen in på fritids och börja städa efter ombyggnaden...segt...Pratade om utbildningar med alla. När jag kom hem hade C hämtat Cv på dagis. Sen hade de varit och handlat så vi åt tacos på kvällen. Jättegott! Ikväll kommer den där musikalen med Madonna på tv. Kanske kan va nåt att se. Jag får väl hoppa i regnjackan också, och gå ut lite.

Idag spelar Regina Lund på gävle cityfest. Önskar att jag vore där. 

Eller i onsdags var det tydligen... sorry I missed it


f-n också

Nu har vhs tagit min syrras utbildningsplats där vi skulle gå ihop, och placerat henne i malmö istället. Hur kan man göra så utan tillåtelse? Bara stryka nån från dens plats. Ska det nu bara bli skit av alltihop?

Leave me alone...

... med safri duo feat. Clark Andersson är definitivt dagens låt. Har haft den som sista upp-tempo-låt på friskis i sommar, men jag har inte fått reda på tieln förrän nyss. Den e verkligen bra.

Sista gången på friskis utejympa för i sommar idag.... Jag var där och lillen var med. Han uppförde sig så bra idag och busade bara lite. Regnet öste över oss halva passat, men alla var fyllda av sån där sista-gången-energi, så vi fortsatte... Får passa på och köpa kort för i höst innan jag tar tjänstledigt så jag inte missar rabatten man får genom kommunen.

 

 


Liten tjej, tuff värld

Problemet med mig som person är nog att jag älskar för mycket. Jag vill att alla ska vara glada och må bra. Om inte alla gör det blir jag så fruktansvärt ledsen. Jag gråter så min ögon blir helt igensvullna...

Till gud (eller vem det nu är som bestämmer) : gör så att alla jag älskar få må bra, leva och ha hälsan.

Ikväll är vi ensamma igen. C är på jobb. Cv har kastat ut leksaksbilar över golvet.

Idag kom det brev från vhs. Efter andra urvalet ligger jag på reservplats 17 till soc. omsorgsprogrammet. Tror inte att det räcker till att komma in, så det får nog bli läraryrket för min del. Hoppas bara att jag når ända fram. Om inte så har jag i alla fall försökt. Nu ska jag ut i sensommarkvällen och ta en promenad med min son.

 


just an ordinary day....

Idag har det varit sånt där vanligt vardagsliv. Jag har just kommit upp ur sängen. Vi la oss alla och vilade en stund när Cv skulle vila. Det behövdes för jag satt uppe sent inatt och kollade alla älskar Alice på dvd. Den filmen är otroligt bra. Precis min smak. Till lunch gjorde jag pannkakor till mig och Cv. C ville hellre ha kovrgrytan från igår. Ikväll blir det väl hamnfesten. Jag hade velat gå på bio också och se sex, hopp och kärlek. En ny svensk film med bland andra Lennart Jähkel. Den verkar jättebra. Jag gillar faktiskt svenska filmer bäst. Och helst ska de handla om vardagsliv, kärlek och sådana saker.

Jag berättade för C imorse om leksaken om en av Cv:s "kompisar" medvetet tog sönder igår. Han blev jättearg och sa att vi skulle gå och kräva ersättning av föräldrarna, men jag sa att det var väl mitt fel som lät dem leka. Jag städade samtidigt så jag hade väl inte superkoll, men dem var ju just utanför ytterdörren så det var konstigt att han vågade.

Det var i alla fall inte konstigt att C blev arg för det var han som hade köpt trumsetet (saken som togs sönder) till Cv när han fyllde 2 år.

Så kan det gå....

Återkommer med rapporter sen från kvälllens hamnfest! Ha en bra lördagskväll alla


Suck...

Samma visa idag igen.... städning. Trist, men jag är snart klar. Har i princip bara rena sängkläder och torka golvet kvar. Men det gör jag när Cv vilar så han inte halkar. Idag har Cv haft en kompis här... en ganska vild sådan.. Han bankade sönder de två småtrummorna på Cv:s trumset. Hur ska man hantera det? När jag konfronterade honom skyllde han på Cv, men han har inte kraft att slå sönder dem. Han är ju bara 2,5 år. Den andre pojken ska börja skolan nu. I alla fall... vad ska man göra? Man kan ju inte direkt gå hem till hans föräldrar och kräva dem på ersättning. Egentligen är han alldeles för vild för att leka med lillen men lillen blir så glad när han kommer så jag brukar låta det gå ett tag.... fast det nästan alltid slutar med att Cv gråter.

Annars har vi varit nere på ica och handlat bigaråer.... supergoda. C ringde hem och frågade om det finns mat när han slutar 11 ikväll, och då sa jag ja, för jag tänkte nämligen göra korvgryta sen.

Efter affären var jag o Cv i affären härborta som säljer loppmarknadssaker. Alltid lika kul att titta där. Vi hittade en bil till Cv och jag köpte en mini-blomkruka till köket. Verkligen fint : )

 


Nu är det dax...

Nästs fredag börjar jobbet igen. Jag hinner ju jobba två veckor innan  skolan börjar.

Så nu är det alltså dax att ta itu med den där urtråkiga extrakomplicerade städningen som jag skjutit framför mig hela ledigheten. Har tagit av framsidan på badkaret, men sen blev det inte mer för sonen var hungrig så då fick jag gå och fixa smörgås och mjölk åt honom och fixa en kopp kaffe åt mig själv. Sen skulle  jag bara kolla mailen, och nu sitter jag alltså här och skriver av mig lite...

   I går var vi hos morfar och kollade hans nymålade väggar. Fint blev det. På kvällen var jag på frisks och mamma passade cv under tiden. Synd är det att friskis är slut nästa vecka. Jag får väl köpa mig ett kort till hösten. Hmmm.. undrar om man kan köpa via jobbet fast man e tjänstledig..

B hade fått besked från csn igår ang. studielån. Tydligen får man inte mindre i december, som vi trodde först. Men men ... minns från tidigare studier att csn-pengarna har en förmåga att ta slut på tre dar ....

Nåja. Nu e det dax. Ha en bra dag hälsningar från Ms Stone med skurborsten i högsta hugg

 

Klockan är nu 23.00 och jag har städat ungefär hela dan. Har skrurat hela badrummet, C och jag har skurat ett par köksskåp. Jag har sorterat ut gamla papper ur skrivbordet och kört i dokumentförstöraren. Efter bolibompa började Cv tröttna på mig så då åkte vi ner till hamnen en sväng, promenerade och åt glass. Jag tog strut med choklad, melon och citron och Cv fick en comico eller "gubbeglass" som han kallar det. han är så duktig och söt. Jag är så stolt över honom. C jobbar hela dan imorgon också¨så då tar jag det sista. Torka golv och så. Sen får vi se vad vi hittar på. I helgen är det hamnfest i grannbyn så då blir det väl en sväng dit. B hittade förresten ett dokument ang. läroplanen och litteraturlistan för våran lärarutbildning. Otroligt invecklat verkar det. Hoppas det klarnar efter hand. Böcker får vi väl köpa och dela på. Hoppas det går.

Nähä, ett sista ryck innan sängdax. Ska fortsätta läsa lite ur Agenta Sjödins "vändpunkter". Helt klart läsvärd tycker jag.


Man kan ju i alla fall testa...

Kul att man hittade hit. ..

Jag har ryckts upp med rötterna.. Plötsligt har jag gått från en golvsopande, papperspåfyllande anställd, med kläder som man köpt på kommunens räkning. Nu plötsligt mitt i min största ok-jag -kommer-aldrig-att göra-annat-än-att-städa-för-otacksamma-ungar tripp, damp det ner ett brev från vhs som rubbade hela min existens. Antagen är ett starkt ord. Det betyder för mig att om jag inte tar chansen är jag galen. Snart 29 bast och med typ 34 år till pension är det nog dax att göra nåt spännade av sitt liv. Ok, att B kommit in på samma linje, och att vi kommer klamra oss fast i början kanske gör det hela lite mer bagatellartat. Men i mitt liv är högskola en stor sak. Bara en sån sak som att kunna ta på sig en ny figursydd kavaj innan man ska iväg tycker jag piggar upp saker betydligt. Den grå arbetsdressen började kännas förbrukad nu....

I alla fall..... klartecken från chefen fick jag igår...Tydligen har jag rätt att få tillbax jobbet ca två veckor senare, om jag väljer att hoppas av. Det känns ju väldigt tryggt i alla fall.

Mod mod.... samlar allt vad jag kan.....hoppas de andra i klassen är schyssta...hoppas jag är schysst....

Lärarprogrammet here I come

 


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!